Vind jij het ook moeilijk om een beslissing te nemen aan de start van je carrière? 

Lees hieronder het verhaal van Thijs Latour, sinds december in dienst bij Next Senz.

Studententijd: wat wil je en wat kan je?

Traineeship is tegenwoordig hét toverwoord voor starters. Je bent net afgestudeerd en weet eigenlijk nog steeds niet wat je nu écht wil en kan. Hoewel een traineeship inderdaad een manier is om jezelf in rap tempo klaar te stomen om echt impact te maken, verschillen traineeships per bedrijf en sector. Zo werd ik in eerste instantie niet per se enthousiast om alleen maar bezig te zijn mezelf te ontwikkelen. Volgens mij had ik die periode juist net achter de rug. Inderdaad, mijn studententijd.

Wat doe je na je studie?

In je studententijd gebeurt er zóveel, dat je soms even kwijt bent wat je ook alweer allemaal aan het doen bent. In mijn geval was ik steeds zoekende naar een richting die me echt boeide en waarmee ik praktisch iets kon. Dit moment kwam pas tijdens mijn master. Toen ik in aanraking kwam met het gebied van data analytics wist ik eigenlijk gelijk dat ik hier na mijn afstuderen iets mee wilde doen. Maar dan geen traineeship. Ik wilde er gelijk diep induiken, in plaats van overal een beetje van te proeven. Al zoekende naar een eerste baan kwam ik er achter dat traineeships erg verschillen per bedrijf.

Thijs: een traineeship kan ook heel erg gericht zijn op één bepaald gebied van business 

Toen ik in contact raakte met Next Senz realiseerde ik me dat een traineeship ook heel erg gericht kan zijn op één bepaald gebied van business. Zij boden mij de kans om vanaf het begin aan trainingen te volgen en certificaten te behalen op gebied van data science. En het belangrijkste: dit meteen toepassen in de praktijk zodat je mooi de ervaring mee kan pakken. De klik was er van beide kanten, waardoor ik nu een tijdje geleden begonnen ben als trainee bij Next Senz!

Tips van Thijs

Zoek goed uit wat een bedrijf bedoelt als zij een traineeship aanbieden en wat je zelf zoekt. Ga verder op je gevoel af en kijk of er een klik is. Het belangrijkste is toch dat je ergens op je gemak voelt!