Business Intelligence

Power BI: van inzicht naar impact

Intuïtieve beslissingen maken is verleden tijd. Of je nu actief bent binnen FMCG en Retail, Finance of Zorg, iedereen heeft te maken met data. De beste managers gebruiken deze data zodat zij op feiten gebaseerde keuzes maken. Het gebruik van dashboards is een manier om inzicht te krijgen in je data. Hiermee kun je in één opslag zien aan welke knoppen gedraaid moet worden om uw KPI’s te sturen. Power BI is een Microsoft tool die dit mogelijk maakt en bedrijven intelligenter maakt.

Data verbinding

Waar je data ook opgeslagen wordt, Power BI verbindt allerlei soorten data bronnen. Houd je contactgegevens bij in Excel, maar onttrek je financiële gegevens uit een SQL server database? Power BI maakt het mogelijk allerlei varianten van databronnen gemakkelijk te combineren om zo de juiste gegevens bij elkaar te hebben. Ook kunnen deze gegevens automatisch geüpdatet worden, zodat je altijd real-time inzicht hebt in je data.

Inzichtelijke visualisaties

Analyseer en visualiseer data die er toe doen. Customize dashboards op een manier zodat je inzicht en daarmee waarde haalt uit de data. Maak een keuze uit een uitgebreid palet van visualisaties zodat de meest relevante data op een dashboard aan de gebruiker worden getoond. Met de optie ‘quick insights’ kun je Power BI zelf opvallende inzichten laten visualiseren. Maak dashboards op directie niveau om een 360 graden view van uw business te verkrijgen, tot aan dashboards die alleen die informatie tonen die relevant is voor die medewerker(s).

Voorbeeld van een Power BI dashboard

Figuur 1 Fictief voorbeeld zorg dashboard

Publiceer, deel en maak impact

Tevreden met je dashboard en klaar voor gebruik? Dan kan het dashboard gepubliceerd en gedeeld worden. Geef alleen de collega’s die jij hebt geselecteerd toegang tot de dashboards. Dit kan via zowel de web applicatie of de mobiele applicatie. Op deze manier verschaf je de juiste informatie aan de juiste mensen, zodat ook jouw collega’s inzicht hebben in de data. Vervolgens kunnen zij data-gedreven beslissingen maken en zo meer positieve impact op je organisatie realiseren.

Meer waarde halen uit je data?

De huidige technologie biedt oneindige mogelijkheden om data gedreven beslissingen te maken. Power BI is een krachtige tool die het mogelijk maakt meer waarde te halen uit uw data. Next Senz helpt bedrijven hiermee door middel van advies, interim opdrachten en trainingen. Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie.